Бившият френски министър социалист и кандидат-президент Сеголен Роаял осъди военната пропаганда чрез страха“,

...
Бившият френски министър социалист и кандидат-президент Сеголен Роаял осъди военната пропаганда чрез страха“,
Коментари Харесай

Сеголен Роаял призова Зеленски да спре военната пропаганда чрез страха

Бившият френски министър социалист и кандидат-президент Сеголен Роаял осъди „ военната агитация посредством страха “, провеждана от Киев, в четвъртък вечерта в ефира на BFMTV, съобщава  " Фигаро ". Пример за това съгласно нея е бомбардираният родилен дом в Мариупол на 9 март. На една от фотосите на фотографите на американската организация " Асошиейтес Прес "  имаше тежко ранена бременна жена, лежаща на носилка. Нито тя, нито бебето ѝ оцеляха. Според Сеголен Роаял тук става дума за манипулиране на публичното мнение: „ Имената на жертвите останаха незнайни, до момента в който в ерата на мобилните телефони щяхме да ги знаем “, твърди тя.  " Г-н Зеленски обиколи европейските парламенти “, до момента в който „ не можа да каже името на тази жена “, добави Роаял.
 


 
„ И тъкмо там мирният развой се провали “, счита Сеголен Роаял. Бившият претендент за президент от 2007 година осъди и реакциите на клането в Буча, най-голямото кръвопролитие на цивилни, документирано от началото на спора. „ Историите за обезчестяване на деца в продължение на седем часа пред очите на родителите. Чудовищно е да се популяризират такива неща, единствено с цел да се прекъсне мирния процес “, съобщи тя в ефира на BFMTV.

Дали съгласно нея тези събития са подправени вести? „ Мисля, че има военна агитация “, съобщи Сеголен Роаял. „ Когато Зеленски споделя: " нашите бойци са измъчвани ", това активизира войските, попречва мирния развой и мисля, че има задоволително жертви, с цел да се забрани и предотврати, под егидата на Организация на обединените нации и асоциациите на публицистите, да се предават ужаси (...) които са пропагандата на Зеленски “, акцентира Роаял.

Телевизионното присъединяване на Сеголен Роаял по BFMTV провокира бурна реакция в обществените мрежи и особено в личния ѝ политически лагер. „ Военните закононарушения са документирани, отричането им е засегнатост към убитите, изнасилваните, измъчваните! Да се ​​каже противоположното е агитация! ”, реагира в Туитър Оливие Фор, първи секретар на френската Социалистическа партия, оповестява " Фигаро ".
Лидерът на френската партия " Патриоти "  Флориан Филипо поддържа обаче в събота апела на някогашния френски държавен министър Сеголен Роаял към интернационалната общественост да забрани разпространяването на военната агитация на управляващите в Киев. Той назова самоуверено нейното искане да се забрани „ инструментализацията на страха “, оповестява ТАСС. 
„ Сеголен Роаял сподели политическо геройство, нейната храброст би трябвало да служи за образец “, разяснява политикът на страницата си в Туитър неотдавнашното телевизионно присъединяване на Роаял, в което тя осъди опитите на Киев да се попречи мирните договаряния благодарение на военна агитация.
Според водача на " Патриотите " Сеголен Роаял има цялостното морално право да стачкува против военната агитация. „ Френският външен министър Доминик дьо Вилпен (на поста през 2002-2004 г.) осъди американската агитация и неистини, като отхвърли да поддържа войната в Ирак през 2003 година “, напомни Филипо. Франция, уверен е той, " не би трябвало да се подчинява на Северноатлантическия алианс и неговите съучастници ".
Източник: " Фигаро ", ТАСС
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР